Saturday, 31 December 2011

NeW YeAr 2012 =D

                                                          Assalamualaikum.........



berakhirlah agenda pada tahun 2011 





kini dijemput pula 2012





aku harap tahun 2012 ni aq dapat berubah, azam aq tahun 2012:

a)Nak belajar betul-betul
b)dapat 8A  (AMIN)
c)tak tinggal solat
d)hormat dengan guru
e)tak nak bermusuh dengan sesiapa
d)jadi budak baik...  =D

aku rasa tu je kot azam aku...

BTW sape yang PMR 2012 aq wish korang buat btul2 la  =D  (wish me too)

ni aq nak sebut nama2 member aq yang menemani aq time akhir tahun 2011 ni:

Afiq                                                                           Zafri

                          



Abu                                                                        Shakry                                                                             




          






Jasmine                                                                 Amir
   








Izza                                                                                     Shakila


                                 



yang nama takde kat sini sorry la letih nak meng-copy 


tapi semua member aq jangan lupa aku tau


aku nak ucapkan terima kasih kat korang la sebab sudi luangkan masa bersama aku
masa cuti akhir tahun nie  =')


'this is my pictures'





lagi satu aq nak ucapkan terima kasih kat adik angkat aq :')


dia dah banyak support aku  =D


Shamsuria


Yang baju Angry Bird tuh   >_<










































mungkin masa 2011 aq banyak berangan and banyak kisah percintaan (masa akhir tahun la)


masa 2012 aku nak fokus untuk PMR


sebenarnya aku ada suka kat budak ni.....


masa form 1 lagi tapi.....


dia macam x layan aku


tapi bile form 2 aq asyik ingat dia and masa akhir tahun dia cakap aku x layan dia and


dia cakap aku dah tak macam dulu lagi....


aku harap nnti bila dah start sekolah dia tak lupakan aku :')


aku akan ingat dia sampai bila-bila 


I LOVE YOU FOR THE THOUSAND YEARS.....


dia dah la sekolah perempuan (sape yang terasa tu dia la orang nyer  LOL)


BTW walaupun 2012  ni aku nak fokus sepenuhnya kat pelajaran aku akan ingat dia jugak,member2 aku skali,adik angkat aku,family aku,cikgu dan yang paling penting  ALLAH  :')


aku harap lepas aku habis PMR nnti, kita semua akan berkumpul kat sesuatu tempat.....


BTW  HAPPY NEW YEAR EVERYBODY  =D


bye 






                                                           assalamualaikum




















                                                        
                                 




                                                                                                                                                                     

Tuesday, 27 December 2011

YaNg LePaS JaNgAnLaH DiKeNaNg.......

                                                   assalamualaikum.............




kepada para pembaca......


aq kat sini nak minta maaf kat sesiapa yang pernah aq wat die sakit hati memandangkan aq taon 
depan  PMR =D


so.....


mungkin lepas aq balik asrama nanti susah la aq nk edit blog,online dan skype  ^_^


yang aq pernah wat hati die terguris ke sakit hati ke sila lah maafkan aq  =D


aq rasa makin tension sebab nak balik asrama kan...  :(


kepada sesapa yang x puas hati ngan aq ke ckp la, aq x kisah sangat pun asalkan korang bahagia  :')


kepada orang yang ber-couple tuh janganlah tinggalkan pelajaran anda yer...  
(mentang2 la aq single ^_^ hohohohohoo)


bak kata aq 


'the old thing should not be remembered'






tp kalau FRIENDHIP kenalah simpan dalam hati tau...






hahaha...


ingat tau cakap aq nie guys n girls..


chow dulu..


bye 


                                                              assalamualaikum..

Monday, 26 December 2011

So TiReD XD

                                                              assalamualaikum




update pon....


letih sial..


baru balik dari 'Times Square' akhir nye pegi jugak ;)






aq gerak pukul 10 lebih la, aq,afiq pegi naik lrt kat Sri Rampai then pegi Kl Sentral jemput member aq,Qadim. 


kat situ kitorang ingat x de monorel sebab kitorang da cari kat sekitar tu x de monorel, terpaksa la pegi patah balik naik lrt pegi Dang Wangi....  (PANAS!!!)


sampai je kat Dang Wangi kitorang jalan keluar pegi kat monorel Bukit Nanas, sampai je kat sana nk beli tiket naik monorel ke Jalan Imbi, tibe2 kat atas tu ade tulis jalan ke Kl Sentral..


pelik betul aq kat Kl Sentral x nmpk pun (TENSION GILERR!!!!!!!!)


Redha je la..


tapi nak naik monorel nyer, MASYAALLAH  sesak nak mati .......


sampai je kat Jalan Imbi dapatlah aq tarik nafas puas-puas   =D


masuk 'Times Square' tuh cam biasa la jalan jalan jap aq pun cari la HEADPHONE sbb kat umah aq, headphone da hancur kot!!!


dapat la beli satu headphone berharga RM29.00 jenama SONICGEAR..    (bile aq try, not bad la)


yang member aq ni satu, Afiq 'jelly' ngan aq, nk beli tp x bwk duit.  HAHAHAHAH   XD


then kitorang pun cari tempat bowling....  (sikit orang  =D)


aq ngan afiq men 2 game yang member aq lagi sorang tu x main...


aq dapat strike 2 kali kot XD  (strike pertama masa first game,strike kedua masa second game)


pastu kitorang pegi kat 'Cosmo World'  YEAHHHH!!!






kitorang tiga masuk bayar RM114 Ringgit  (WOW, sorang bayar RM 37 ringgit)


kitorang main la semua game yang ade .


roller coaster kitorang naik 2 kali,bumper car 2 kali, bley kata semua benda kitorang main 2 kali la  =D


then sudah letih kitorang pun pegi entah mana entah mall depan tuh....


kitorang makan kat gerai mamak, wok!!!!  (jimat duit , hehehh)


then dah kenyang semua kitorang pegi kat monorel tuh kitorang terpaksa berpisah


Qadim la pegi arah lain, aq ngan Afiq balik sesama..


sampa je kat lrt Dang Wangi, mula ber-SNAPPING!!!  LOL


Afiq tangkap gambar aq kot...


YEAHH!!!!!


balik la kat Sri Rampai tunggu ayah aq amik, sementara tuh pegi kat kedai runcit dekat situ,






aq beli buku, afiq beli air  =D


bosan giler tunggu kat Sri Rampai ....


tadi aq jerit nama Izza kat bawah tuh (entah dia dgr ke x   XD )


rumah Izza kondominium tu je kan....  HAHAHAH






sampai je umah aq ngan Afiq borak-borak jap pastu emak die sampai die balik la......


HAH............     (letih menulis)


BTW  lagi berapa hari lagi nak sekolah.......


harap-harap korang da beli la barang sekolah.......


aq sekolah asrama so.........


x leh la nak jumpa korang selalu....   :')


BTW thanx la sesapa yang pernah wat aq gembira   (YEHAAA)


'this life must be continue until the end of life'  






bak kata aq la  XD hahaha


k lah..  


chow dulu..


bye...


                                                              assalamualaikum

Saturday, 24 December 2011

Muzik™

                                                            assalamualaikum..




lama gak aq x update blog ni sebab tak tahu apa nak update ...


HUH...................


nk citer ape hah???


bagi aq muzik tu kadang-kadang ingat kan aq dekat seseorang ataupun sesuatu benda..


macam post sebelum ni aq ade cakap kalau aq dengar lagu ' Greyson Chance-Waiting Outside the Line' mesti aq ingat Capitaal J.


kalau lagu 'Christina Perri-A Thousand Years' mesti aq ingat Suria.


lagu benda lagi aahhh........


kalau lagu'Hujan-Kotak Hati' mesti aq rasa sedih x tau la kenapa...


tapi serius aq kata dulu aq minat lagu jiwang ngan lagu indie....


sekarang lagu english je aq dgr, lagu melayu da kurang da..


but kalau aq dengar lagu INDIE balik mesti aq rindu...


band-band INDIE yang aq suka macam 'HUJAN,BUNKFACE,MEET UNCLE HUSSAIN' dan lain-lagi la..






















lagu INDIE ni la yang selalu aq dengar kalau time aq sedih,teringat seseorang,bosan dan time          BER-FES-BUK.


kalau lagu jiwang lak time aq kat sekolah la dengar ngan member aq...


tapi kalau lagu ROCK lama best gak...........


BTW aq suka band Tam 'SPIDER'  ROCK  YEAHHHH!!!!!








tapi kalau aq dgr lagu LADY GAGA....








UIIHHHHH......


SERAM...  dan tak tenteram..


baik dengar zikir :D


BTW aq nak tanya la apa pandangan korang dan perasaan korang terhadap muzik???


GENRE apa yang korang suka 


kalau macam aq,aq suka INDIE,ROCK 80-an,JIWANG, and lagu melayu zaman sekarang like YUNA la...  (not bad)


bagaimana kalau anda???


hahahahh  XD


kalau ade yang x puas hati ke sila comment =D


k lah.....


nk main badminton  =D


bye.....


                                                              assalamualaikum...



Wednesday, 21 December 2011

LuPaKAn lAh YaNg LaLu.... =D

                                                      assalamualaikum....................






sedih dowh but i don' know why ....


HUHH....


mungkin betul apa yang ko ckp ko kena lupakan aq, yang lepas itu aq harap ko akan kenangkan......


semoga ko berbahagia lah dengan dia....  =D


aq harap member-member aq x kan lupakan aq :-


ZAFRI,SHAKRY,ABU,AFIQ,AMIR,AKIM,QISTIE,SURIA :D AND IZZA ASYIQIN.....


walaupun korang lain sekolah, aq harap korang x kan lupakan aq  : ' )


thanx sebab korang temankan aq time cuti akhir tahun nie..


sekolah nak dekat da...


aq harap korang da start study....


kepada budax yang akan ambil PMR tahun depan..


wat elok-elok nanti.....


sampai sini je kot aq nk tulis, tangan aq pun da letih nie..


bye...


                                                                  assalamualaikum

Tuesday, 20 December 2011

Confused XP

                                                              assalamualaikum....




hari ni aq post sbb nk pilihan yang tepat.....


FUUUUHHHHHH!!!!!!


esok ari rabu...


ade tuisyen and afiq rahman ajak aq gi 'Times Square'....


and ayah aq bagi tp ayah aq ckp balik sebelum kul 4.00 petang.sekejap nyer...  :(


patut nyer ari nie aq pegi tp kena jaga nenek aq  ....


mungkin aq patut pegi ke x???


aq ade terfikir nk pegi minggu depan ari selasa (no tuisyen)


but...  minggu depan nak sekolah da...


haisshhhh


serabut paler otak  aq...


kalau boley esok nk pegi wangsa walk mall esok.. and minggu depan nk pegi 'Times Square'


kalau aq pegi 'Times Square' esok sekejap jer...


haissshhhh...


kalau korang ade idea yang lebih baik sila comment  X_X ...


sekarang nie aq tgh TENSION GILER DOWH!!!!!!!!!!!!!!!!!


pilihan pertama: Pegi times square esok dan x kluar2 da....


pilihan kedua:Pegi wangsa walk mall esok and pegi times square minggu depan.. (berisiko skit sbb    
                         takut x de org yang boley kluar and risau mak aq x bagi???)


k lah nk release tension....


siapa yang baca post ni harap2 bley tolong aq :')


                                                                assalamualaikum

Saturday, 17 December 2011

mAlAm yANg BoSaN..... =.=''

                                                                assalamualaikum....




wei....


bosan dowh malam nie..   


first2 aq skype ngan nazri,abu,afiq ngan shakry then nazri ngan abu off .....


bosan dowh....


pastu afiq off lak (alasan 'tido')


pastu aq ngan shakry men DotA tetiba shakry disconnect....  (tp shakry memang nk off ade lawan padang bola esok)


haisshhhhh................


nasib baik ade member skype aq ni on kalau x dh tido da awal2 camnie......


aq pun skype la ngan jasmine nie......


senyap je tp aq tgh dgr lagu and.....    nyanyi jer la....


memekak sorang2 mlm.........


walaupun jasmine tu dah couple ngan member sklh aq tp si jasmine ni ttp best friend aq...  YAY...


'who interested to me, I will introduce myself at her'  


HAHAHHAHAH


'speaking' dowh    XD


aq bukan nk cari publisiti kat sini tp bosan ....


so anggap je lah aq ni hanya bergurau....


k lah nk  BER-FES-BUK


bai-bai


ta-ta


                                                                    assalamualaikum




p/s: ' I'm still single '  HAHAHAH  XD 

Friday, 16 December 2011

ice blended ^___^

                                                   assalamualaikum............






aq rasa post ni pendek je aq nk gi tuisyen nih.......


tadi lepas solat jumaat aq gi minum ice blended dkt umah ana rafali  ^_^


Shakry yang ajak aq ......


masa tu ade ABU,AFIQ,SHAKRY,ASYRAF,AMIR dengan aq la.....


aq pi order ice blended 'amos' ...


SEDAPP BRO !!!!!!!!


tp gambar die aq x de lah camera x de.... =.=


tp aq rasa korang kena cuba la.......


alamat die pun aq lupa =.=  HAISSSHHHHH.....


time tu nk hujan habis je org tu buat ice blended hujan aq pun lari la kat kedai sulaiman.....


aq,asyraf ngan afiq yg lain tu balik umah terus....


mak aq amik aq kul 3 (lmbt kott....)


sekarang ni baru sampai umah kul 4.30


gi GIANT  permata  btul kan cermin mata aq.....


aq rasa ni je kot untuk ari nie.....


letih menulis jap lagi kena gi tuisyen....


MLS btul dh la ade pokok tumbang dengan khemah org kahwin lagi


frust btul 


kerja tuisyen aq x siap lagi...  AARRGGGHHHH!!!!!!! @#$$###@#  (jgn hiraukan ape yang aq mencarut nie =,=)


k bai


ta-ta


                                                                    assalamualaikum

Thursday, 15 December 2011

Gitar............

                                                               assalamualaikum




hari nie aq citer pasal gitar la (dah tajuk post ni gitar aq citer pasal gitar la)


aq bukan nk menunjuk tp aq x tau ape post ari nie sampailah aq tanya member aq ni


'ko reti main gitar x??'


dan die pun ckp reti.....


so aq tanya la lagu ape?


die ckp lagu 'Hujan-Kotak Hati'


aq pun 'search' la dkt  http://www.ultimate-guitar.com/  tajuk 'Kotak Hati-Hujan'


jumpa chord die dan aq tgk x de la susah mana pun....


easy but kena always practice la


inshaallah minggu depan aq dh siap hafal chord die and bley men dgn lancar... (AMIN)


BTW ni lah gitar aq.....




Gitar aq ni agak kecik...


sesuai ngan aq la


aq ni kecik gak orangnyer....








nk ckp benda lagi aahhh????


sape yang reti main gitar tu jgn la malu2 nk ajar aq..


aq ni baru je beli gitar...


and aq reti lagu 'Percaya Padaku-Ungu' dengan lagu 'Skillet-Monster'


k lah aq kena gi tuisyen la....


dh la hujan, redha je la kuasa ALLAH 


k lah bai-bai


ta-ta




                                                                  assalamualaikum

Tuesday, 13 December 2011

SoRi sESanGat

                                                   assalamualaikum.............




aq kat sini nk minta maaf kat sesapa yang baca blog ni atau pun yg terasa hati.......


>_<


especially kat jasmine airynna, sori sesangat lah wei...


aq x berniat nk lukakan hati ko.......


aq harap kita dapat berbaik balik cam kite strt kenal dulu......


and sori pasal semalam aq tinggikan suara time aq ckp kat phone and aq trus tido BTW tibe2 ko anta 


mesej sepatutnye aq yg kena minta maaf bukan ko.....


kan aq pernah kata persahabatan kita takkan putus.....


so aq x nak la end camni je....   (so bad...)


k lah


aq rasa tu je kot aq patut tulis 


masa mencemburui aq..


petang ni ade tuisyen........


HUH........   (frust)


bye...
       
       
                                                                   assalamualaikum  

DuNiA bArU

                                                     assalamualaikum.....


jap..
kalau korang baca post aq sebelum ni memang aq ade ckp x nk update kan tapi tiba2 nk update...
all my DotA gang were offline kecuali SHAKRY  : ' )
YEEAAAHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!
nk citer pasal apa arr skang????
camni la tadi petang tadi aq gi umah member sekolah lama ... (bukan umah die la...)
dh la hujan aq redah je la semata-mata nk jumpa die (padahal baru semalam gi umah die)
aq naik basikal start ngan baca bismillah....
hujan berhenti jap and then nk sampai je umah die tetiba lebat skit.....
MASYAALLAH
redha je lah...
gembira gak la jumpa die, lana gak la aq berbirak ngan die dah la depan surau....
pastu ade orang kat surau tu die pandang je aq GG dowh....
yang sakai skit bila abg die gelak-gelak (aq pun x tau apa benda la diorang gelak kan)
aq borak2 pastu dalam pukul 6.30 tu aq pun balik la...
selamat hujan dah reda....  (alhamdulillah)
moga next time aq dapat jumpa die lagi....


p/s: for reader's information, her name is izza asyiqin   (not bad)
      malam ni die tuisyen :(


k lah BYE




                                                                         assalamualaikum

Monday, 12 December 2011

KiNi HanYalah KeNangan yAnG tIdaK dApaT dIluPakAN.......

                                              assalamualaikum...................................

sori la aq dh lama x update blog..........
mungkin ini kali terakhir aq update blog kot.....
kalau aq rasa terdetik hati nk update,aq update la
mungkin aq patut tukar balik karier aq ke pemain DotA
its better *thumbs up*
BTW aq nk bitau la kalau aq dengar lagu 'waiting outside the line' tuh mesti aq ingat dia.
SO WEIRD
aq rasa lebih baik dia balik kat pakwe dulu dia....
kita x leh nk tipu perasaan kita sendiri..
aq rasa macam aq ni jadi penghalang dia untuk balik ke pakwe dulu dia.....
aq x nk la org ckp aq ni perampas awek org....  * it so bad.. :( * 
tapi aq harap ko x kan lupakan aq sebagai orang baru dalam dunia kau...
HUH..............
ko slalu wat aq happy and aq tak rasa kekosongan bila borak ngan ko....
bak kata ko aq ni ego???
its true.......
aq inginkan masa untuk ubah diri aq dan buang sifat ego aq...
kini aq hanyalah ada member DotA aq :-

                 ZAFRI  (PRO)                                                                       AFIQ  
MEMBER SEKOLAH LAMA
MEMBER SEKOLAH LAMA
                   
       














 SHAKRY                                                                                        ABU                    
MEMBER SEKOLAH LAMA

                              
                                            MEMBER BARU  : '  )




























sori la korang aq curik gambar korang....
and thanx untuk dia sbb selama ni dialah yg jujur ngan aq and ajar aq untuk menjadi diri yang sebenar.........
moga kita jumpa lagi GANG  (me gusta)???
ni lah gambar die wat kali terakhir aq post this blog....  : ' )

cun kan die ....
mungkin die x sesuai ngan aq? ataupun aq x layak bagi die  and  pakwe dulu dia mungkin lebih  sesuai ngan die
apa aq tulis ni janganlah terasa,merajuk,
OKAY


i think this is the end of this blog.....
hope we meet at the other time......
BYE : ' )



                                                           ASSALAMUALAIKUM


                                                  
                      




Monday, 5 December 2011

thanx to *si dia*

                   assalamualaikum.......

*benda aq wat kat sini sampai aq pun bley wat blog*
haisshhhh  .__.""
ni first time aq wat blog..
lagipun aq da terpengaruh kat *si dia* sampai aq yg kaki game pun bley wat blog  
firstly thanx aq ucapkan kat *si dia* 
jaappp.... (cari gambar die)
jumpa pun!!!



Cian kat budak nie...
Kena curik gambar...
hahhahaha








*jasmine Erina Qaleeda














kalau aq x kenal die ni dulu x wat la blog2 camnie.....
tapi dia dah beri aq inspirasi nk wat camner kan.......
aq yg kesunyian nie cuma ade member aq yg KAKI DOTA tuh ngan die ni jer.....(sounds like weirdo)
biarlah....
akhir kata aq nk ucapkan thanx kat bebudak yg baca benda nie..
pasni aq post pasal ape hah?????
biarla nnti aq fikir......
akn aq kenangkan *si dia* ni sampai aq besar.....
aq nk men DotA dulu la..
bye...
assalamualaikum